Izlet sa bebom? Naravno!

„Odosmo na izlet!“

„Sa Anom?“

„Naravno!“

„Pa kako ćete? A krpelji? A alergija na travu? A kako ćeš sa hranom?“

A kako ovo, a kako ono…LAKO! Samo treba da imate volje i da se dobro organizujete.

Često me napadaju da ili previše ili premalo obučem bebu. Ja se vodim nekim pravilom da je oblačim kao i sebe + još jedan sloj odeće jer se ona, ipak, ne kreće. Ako je pak u marami, onda taj „+“ sloj ne oblačimo jer je ipak uz mene a i marama je greje. Ipak, pošto ćemo biti napolju, obukla sam je slojevito za mogućnost svuci-obuci-bez-mnogo-muke u odnosu na to kakvo vreme bude bilo.

Što se krpelja, i uopšte insekata tiče, rešili smo to tako što smo poneli svetlu prostirku na kojoj je ona sedela. Svaka bubica, mrav ili mrvica koja je pala videla se. Dakle, beba neće bauljati po travi i pokupiti ko zna šta sa zemlje, već će sedeti, ležati, igrati se na prostirci i biće konstantno pod vašim budnim okom.

Klopu smo ršili tako što smo poneli jednu kupovnu kašicu, koju je pojela kasnije, a prvi obrok koji je imala i koji sam spremila kod kuće, nosila sam u malim „termos“ posudicama.

I tako, uz logiku i dobru organizaciju mi se nauživasmo u iznenadnom izletu. Da smo paničili i lupali glavu kako da je zadržimo pod staklenim zvonom, propustili bismo jedan divan dan i njene osmehe.

Zato ne brigajte, nego imajte spremnu torbu za izlet, i kad god vam se ukaže prilika, pobegnite u prirodu!

        

i na kraju….zaspala je ovako…

Priroda izmori! 🙂

Do sledećeg čitanja!

14 thoughts on “Izlet sa bebom? Naravno!

  • Slažem se! „stakleno zvono“ može da učini više štete no koristi, ali naravno ne treba ići ni u drugu krajnost. Umerenost nema cenu 🙂
   Drago mi je što nismo usamljeni u ovakvom razmišljanju!
   Pozdrav!

 1. Jaoooj, divni ste! Sviđa mi se kako razmišljate, mnooogo mi se sviđa 🙂 Verovatno jer sam i ja bila takva…mislim i dalje sam, samo su deca poodrasla 🙂

 2. Ana je jedna preeeslatka devojčica! Mora da si veoma ponosna mama 🙂
  I mi smo na izlet išli veoma rano i i nas su spopadali svi sa strane sa raznoraznim pitanjima kada su čuli da smo bebu vodili u prirodu (naravno da nikome nismo rekli pre nego što smo otišli na izlet, inače bi se naslušali svačega). Jedino ja nisam bila toliko slobodna da bebu spustim na ćebe (mama paničar), ali bilo je kasnije prilika.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s